Volg ons op  Facebook  Instgram Afspraken maken of wijzigen? Klik hier! Bel ons: 0184 - 480102    
             
 

 

Mondzorg Sliedrecht 
  Home    Onze praktijk    Behandelingen    Tarieven    Contact 
         
             
       

Gewoon gaaf

   
       

Wilt u ook een gaaf gebit voor uw kind? De Gewoon Gaaf-methode voor kinderen van 0-18 jaar bij uw tandarts of mondhygiënist helpt daarbij. Onder begeleiding kunt u samen met uw kind het gebit gaaf en de mond gezond houden.

   
             
 
         
   

Individuele preventie voor een gaaf gebit

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders. Uw  tandarts of mondhygiënist geeft advies dat is afgestemd op het gebit van uw kind. We begeleiden uw kind(eren) een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgen u en uw kind voor het gebit van uw kind? Hoe is het met zijn of haar mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is uw kind aan het wisselen? Zijn er gaatjes? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij u en uw kind weer in ons mondzorgcentrum wil terugzien. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu. Al onze Gewoon Gaaf assistentes zijn opgeleid door het Ivoren Kruis.

Veelgestelde vragen over Gewoon Gaaf

Mijn kind doet mee aan het Gewoon Gaaf programma, moet het dan nog apart voor controle naar de tandarts?
Nee, in het Gewoon Gaaf programma werken de tandarts en preventieassistente samen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mondsituatie van uw kind. U hoeft niet meer apart naar uw eigen tandarts voor de periodieke controle.

Zijn er kosten verbonden aan het Gewoon Gaaf programma?
De kosten voor het Gewoon Gaaf programma worden volledig vergoedt door uw zorgverzekeraar.

Mijn kind heeft een gaatje, moet dat niet worden gevuld?
Tegenwoordig vullen we gaatjes in het melkgebit niet meer standaard. Met een goede instructie kan het proces van een gaatje stoppen, wij helpen u en uw kind het gaatje goed schoon te houden en hopen daarmee dat we het proces kunnen stoppen.

Voor wie is Gewoon Gaaf bestemd?
Gewoon Gaaf is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar tot 18 jaar. Elk kind krijgt een individueel behandelplan. Wij als Gewoon Gaaf-experts helpen u als ouders graag met informatie en tips over mondgezondheid en tandenpoetsen bij uw peuter of kleuter. In de wisselfase begeleiden wij uw kind in het wijzen op de nieuw doorgebroken tanden en kiezen, en geven we tips en tools voor u als ouders thuis. Zo streven wij samen met u en uw kind naar een gezonde mond!

Meer weten?

Heeft u interesse in de Gewoon gaaf methode en wilt u meer weten? Kijk dan eens op www.gewoon-gaaf.nl of neem contact op met uw tandarts of mondhygiënist.

 

Gewoon gaaf
   
         
         
         
         
         
           
      Mondzorg Sliedrecht    
    KRT register     KNTM Gevisiteerd


Alle tandartsen van Mondzorg Sliedrecht zijn opgenomen opgenomen in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)

Bekijk onze
privacy- en cookieverklaring.

Adres
Rembrandtlaan 51
3362 AC in Sliedrecht

Telefoonnummer
0184 - 480102

Spoednummer (buiten openingstijden)
078-2005000